Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Porsche leent geld voor overname VW

Porsche leent geld voor overname VW
25 feb 2008 om 10:29

Topman Volkswagen gaat de gevangenis in

De voormalige ondernemingsraadvoorzitter van Volkswagen, Klaus Volkert, moet wegens zijn aandeel in de VW affaire de gevangenis in. Hij wordt beschuldig van misbruik van zijn positie en het maken van snoepreisjes op kosten van het bedrijf. Het gerechtshof in Braunschweig heeft Volkert veroordeeld tot twee jaar en negen maanden gevangenisstraf. De ex-personeelsvoorzitter Klaus-Joachim Gebauer werd veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van een jaar.

 

Volkert zou speciale bonussen, opgeteld bijna twee miljoen Euro, van de vroegere sociaal-directeur, Peter Hartz, gekregen hebben. Gebauer zou reisjes, seksfeesten en cadeaus op kosten van Volkwagen hebben georganiseerd voor zijn personeel. Dit gebeurde, nadat Peter Hartz hem opgedragen had, de top van Volkwagen goed in de watten te leggen.

 

Porsche leent geld voor overname VW

Porsche Chef Wendelin Wiedeking heeft een lening van tien miljard euro gekregen. Naar eigen zeggen wil Wiedeking het geld eerst op de bank zetten, maar op lange termijn moet het Porsche helpen om een meerderheidsaandeel in VW te nemen. Wanneer dat gebeurt, wil het bedrijf niet zeggen. “We hebben geen haast”, aldus Wiedeking tegenover de Süddeutsche Zeitung.

 

Porsche heeft sinds de herfst van 2005 dertig procent van VW in handen en heeft er nooit een geheim van gemaakt om op korte termijn de vijftig procentgrens bij VW te overschrijden. De Porsche Chef staat bekend om zijn ongeduld en vastbeslotenheid, daarom is het merkwaardig dat het bedrijf nu alle tijd in de wereld lijkt te hebben om Volkswagen over te nemen. 

 


Siemens wil banen schrappen

Siemens Enterprise Networks (SEN) is van plan om de helft van de 6200 werknemers de laan uit te sturen. Al meer dan een half jaar lang zoekt Siemens tevergeefs een koper voor de, sinds twee jaar zelfstandig functionerende, afdeling telecommunicatietechniek. Afgelopen zomer sprak het bedrijf al met een aantal geïnteresseerden. Siemens wil nu met een grote ingreep het 17.500 man sterke bedrijf voor kopers interessanter maken. De gedetailleerde plannen zullen komende dinsdag bekend worden gemaakt.

 

De tijd dringt inmiddels voor Siemens. Vanaf medio 2008 zal het bedrijf SEN weer als doorlopende activa in de balans moeten opnemen. Doordat SEN in het afgelopen handelsjaar grote verliezen leed, zal Siemens de bedrijfscijfers dan zien dalen. Voorzitter Peter Löscher verzekerde echter binnen afzienbare toekomst een verkoopsovereenkomst te bewerkstelligen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.