Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Stijgers en dalers op de Amsterdamse beurs

Stijgers en dalers op de Amsterdamse beurs
21 feb 2008 om 17:49

Op de Amsterdamse beurs vandaag een positieve stemming. De AEX noteert bijna 1,5 procent hoger. De AMX neemt ruimt een procent in waarde toe. Zowel bij de stijgers als dalers grote uitslagen.

 

Stijgers

De lijst met stijgers wordt duidelijk aangevoerd door Reed Elsevier. De Britse-Nederlandse uitgever wint maar liefst 6,64 procent. Arcelor Mittal, dat vandaag de staalprijs verhoogde, steeg met 4,4 procent. Aegon, dat een overname in Hongarije bekend maakte, wint 4,38 procent. Ook andere financials hebben een goede dag achter de rug. ING neemt 4,1 procent in waarde toe en Binck 3,7 procent.

 

Dalers

Grootste verliezer van vandaag is Tom Tom, het bedrijf daalt met 9,26 procent fors. SBM Offshore ziet de koers met 2,04 procent teruglopen en Wolters Kluwer, met 1,87 procent. Bouwer Heijmans, vandaag met tegenvallende jaarresultaten gekomen, daalt 1,78 procent. Tot slot moet Oce genoegen nemen met een waardeverdamping van 1,3 procent.

 

Amerika

In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 12.413 punten, een verlies van 0,12 procent. De S&P500 en de Nasdaq bewegen zich ook rond de openingsstand. De S&P verliest 0,07 procent en de Nasdaq wint 0,14 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.