Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kasbank ziet de winst met 22 procent stijgen

Kasbank ziet de winst met 22 procent stijgen
21 feb 2008 om 08:10

Vanochtend voorbeurs maakte KAS BANK de cijfers over 2007 bekend. Wanneer rekening houdend met bijzondere posten dan heeft het bankbedrijf de winst bijna weten te verdubbelen, maar ook zonder de bijzondere posten is er nog altijd een winstgroei van 22 procent gerealiseerd.

 

Kernpunten

– Winststijging inclusief bijzondere posten van ruim 90% tot € 50,9 miljoen. Exclusief bijzondere posten stijgt de winst met 22% tot € 23,6 miljoen.
– Klantgedreven batengroei 15% als gevolg van nieuwe instroom, cross selling en toegenomen transactievolumes.
– Alle financiële doelstellingen gehaald; impact van onrust op financiële markten voor KAS BANK zeer beperkt.
– Hoge pay-out ratio van 76% onderstreept vertrouwen in de toekomst en de sterke financiële positie van KAS BANK.

 

Vooruitzichten

De onrust op de financiële markten raakt KAS BANK hoogstens indirect, bijvoorbeeld door lagere transactievolumes of lagere koersniveaus. Behoudens deze effecten en behoudens onvoorziene omstandigheden zal de operationele winst van de bank in 2008 een voortgaande groei laten zien.

 

Quote van de voorzitter

“KAS BANK heeft in 2007 goede resultaten behaald. De groei van de omzet vond plaats als gevolg van nieuwe instroom van cliënten, meer cross selling van toegevoegde waarde diensten en hogere transactievolumes“, aldus Albert Röell, bestuursvoorzitter van de bank. “De verkoop van onze asset management en private banking activiteiten in 2007 heeft geleid tot nog meer focus op het zakelijke bedrijf. Onze neutrale en onafhankelijke positie, waarbij elke vorm van mogelijke belangenverstrengeling wordt voorkomen, wordt duidelijk gewaardeerd door onze cliënten. Met name risicobeheer en dienstverlening rondom governance issues vragen om een directe en goed op de Europese markt afgestemde aanpak zoals KAS BANK die kent.”

 

Dividendvoorstel

De winst per gewoon aandeel van nominaal € 1,00 bedroeg in 2007 € 3,41. Aan de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal voorgesteld worden over 2007 een dividend van € 2,60 per aandeel – in contanten – uit te keren. De dividenduitkering bevindt zich aan de bovenkant van onze doelstellingen en vormt een reflectie van de sterke financiële positie van de bank. Als interim-dividend werd reeds € 0,45 uitgekeerd.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.