Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fugro doet overname in Canada

Fugro doet overname in Canada
13 feb 2008 om 08:58

Fugro maakte vanochtend voorbeurs bekend dat het de overname van Roadware Group Inc. heeft afgerond. Roadware is een toonaangevend
adviesbureau voor het in kaart brengen van verhardingen van onder meer snelwegen. De overnamesom bedraagt circa 14 miljoen euro. Het hoofdkantoor met faciliteiten voor de assemblage van speciale meetapparatuur is gevestigd in Paris, Ontario, Canada. De onderneming had in 2007 een jaaromzet van ongeveer 9 miljoen euro en heeft 130 werknemers in dienst.

 

Roadware Group

Roadware Group is opgericht in 1969 en heeft een goede reputatie opgebouwd met de innovatieve, klantgerichte ‘Automatic Road Analyzer’ (ARAN) technologie. Deze technologie is in het midden van de jaren 1980 ontwikkeld en betreft een multifunctioneel voertuig dat wordt gebruikt voor het verzamelen van gegevens over het wegdek. Bovendien kunnen geometrische profielen worden gemaakt en videoregistraties van objecten langs het traject.

 

Met deze overname, in combinatie met het recent aangekochte adviesbureau Pavement Management Services, en Fugro’s bestaande activiteiten op het gebied van onderzoek naar de fysische eigenschappen van de ondergrond, versterkt Fugro haar positie in een wereldwijde en groeiende markt van wegbeheer. De aanleg van nieuwe wegen en de noodzaak om bestaande wegen op lange termijn in stand te houden, vergroot de vraag naar nauwkeurige gegevens en advies op het gebied van wegenonderhoud die zijn gericht op de optimalisering van de levenscyclus van wegen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.