Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DNC verkoopt dochter TPS

DNC verkoopt dochter TPS
12 feb 2008 om 19:24

DNC De Nederlanden Compagnie (DNC) is voornemens haar 100 procent belang in de in Reeuwijk gevestigde onderneming TPS (Transaction Processing Services) over te dragen aan haar huidige bestuurder, de heer R. Goldewijk. Hiertoe is vandaag een intentieverklaring tussen partijen getekend.

 

TPS

TPS is een personele dienstverlener die op projectmatige basis, al dan niet met resultaatverplichting, tijdelijke ondersteuning levert voor verwerking van administratieve processen, waarbij achterstanden worden ingelopen en zo nodig verbeteringsmethodieken worden geïntroduceerd. TPS is in de afgelopen jaren gegroeid naar circa 40 professionals en circa 40 inhuur medewerkers en kent voor 2007 een omzet van circa € 4 mln euro en een resultaat na belastingen van circa 0,1 mln euro.

 

Overname

DNC acht de overdracht van TPS bespreekbaar nadat het afgelopen jaar tevergeefs getracht is het omzetvolume en de winst van deze propositie te vergroten door een intensievere samenwerking met de andere bedrijven binnen het financiële cluster van DNC. Hierbij is gebleken dat TPS onvoldoende aansluit op de propositie van deze bedrijven, welke zich in toenemende mate profileren als specialistische nichespelers. Bovendien is de keuze van DNC mede bepaald doordat het aangaan van projecten met een resultaatverplichting niet als core business wordt beschouwd. Naar de overtuiging van de heer Goldewijk en DNC zal TPS als zelfstandige marktpartij beter in staat zijn om slagvaardig te opereren in de sterk competitieve markt van personele dienstverlening.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.