Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TomTom sluit exclusieve samenwerking

TomTom sluit exclusieve samenwerking
5 feb 2008 om 09:13
logo tom tomTomTom, aanbieder van navigatieoplossingen, en SFR, de op een na grootste mobiele operator in Frankrijk, kondigen vandaag een exclusieve samenwerking aan om TomTom High Definition (HD) Traffic™ in Frankrijk te introduceren. HD Traffic is TomTom’s unieke manier om consumenten in Frankrijk te voorzien van de meest accurate en superieure reistijdinformatie. TomTom verwacht dat de dienst in de eerste helft van 2009 in Frankrijk beschikbaar komt.

 

Toelichting

Het sterke merk en het vooraanstaande netwerk van SFR maakt hen tot een ideale partner voor TomTom. Deze aankondiging – volgend op eerdere samenwerkingsaankondigingen met mobiele operators in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland – is een sterke stap voorwaarts in onze strategie om HD Traffic voor verschillende markten beschikbaar te maken. Daarnaast loopt het vinden van geschikte partners geheel volgens planning,” zegt Harold Goddijn chief executive officer bij TomTom. “Wij kijken ernaar uit om HD Traffic voor meer dan 30 miljoen auto’s op de weg in Frankrijk beschikbaar te maken.”

 

“Deze strategische deal past perfect bij onze ambitie om de beste partner voor innovatieve bedrijven te zijn en het illustreert hoe onze toonaangevende rol in netwerktechnologieën en servicekwaliteit resulteert in succesvolle samenwerkingsovereenkomsten. Daarnaast is het een geweldige kans om onze positie als leider op de groeiende Franse GPS markt te versterken. Een win-win deal die een nieuw tijdperk van innovatieve oplossingen opent, gebruikmakend van wijdverspreide SFR-netwerken en toonaangevende technologie partners zoals TomTom,” zegt Frank Esser, chief executive officer bij SFR.

 

Beschikbaarheid

Zowel huidige als toekomstige TomTom gebruikers kunnen profiteren van de dienst wanneer deze beschikbaar is. De oplossing zal tevens verkrijgbaar zijn voor belangrijke automobielfabrikanten om op te nemen in het aanbod van navigatieoplossingen, alsmede voor wegautoriteiten en het bedrijfsleven, die deze oplossing kunnen gebruiken voor verkeerscontrolemeting en verbetering van fleetmanagement.

 

Bron: koersalarm.nl

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.