Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TenCate rondt overname Composix af

TenCate rondt overname Composix af
1 feb 2008 om 09:13

Ten Cate kondigde vandaag de afronding van de overname van het Amerikaanse Composix Co. aan. Composix is marktleider op de groeiende armour markt in de Verenigde Staten. Composix produceert geavanceerde armour oplossingen van composiete of keramische materialen voor de bescherming van personen, voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Onder de afnemers van Composix vallen toeleveranciers van het Amerikaanse leger die bijdragen leveren aan bijzondere militaire programma's, zoals de Up Armored Humvee (HMMWV), de Mine Resistant Ambush Protected Vehicle (MRAP) en de Stryker Light Armored Vehicle.
 

De overnameprijs is circa 47 miljoen euro , met hierbij de mogelijkheid van aanvullende incentives, afhankelijk van de financiële prestaties van Composix in 2008 en 2009. Het investeringsniveau dat TenCate voor de komende jaren noodzakelijk acht voor de verdere groei van de onderneming, is mede bepalend geweest voor de overnameprijs. Composix heeft over 2007 een omzet gerealiseerd van meer dan 67 miljoen euro. De verwachting is dat Composix direct zal bijdragen aan TenCate's winst over 2008. De EBIT-marge van Composix is vergelijkbaar met die van TenCate's andere composietenbedrijven. De overname zal worden gefinancierd uit TenCate's kredietfaciliteiten.
 

De overname van Composix en de overname eerder in 2007 van Roshield (Denemarken) hebben ervoor gezorgd dat TenCate is geslaagd in haar strategische plannen om een sterke positie op te bouwen in de markt van voertuigbescherming in de Verenigde Staten en andere wereldwijde markten op dit gebied. Hiernaast wordt TenCate's marktpositie in de strategisch essentiële Amerikaanse markt, alsmede op de Europese en Aziatische markten, aanzienlijk versterkt dankzij het synergetisch effect tussen de activiteiten voor persoons- en voertuigbescherming van TenCate Advanced Composites en Composix.

TenCate handhaaft de eerder gedane uitspraak voor 2007 dat de nettowinst (gecorrigeerd voor resultaten op desinvesteringen) naar verwachting zal toenemen met ten minste 25 procent, behoudens onvoorziene omstandigheden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.