Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mooie beursdag Amsterdamse beurs

Mooie beursdag Amsterdamse beurs
1 feb 2008 om 17:13

Vanochtend opende de AEX meteen al in het groen naar aanleiding van het positieve slot op Wall Street. Na beter dan verwachte macrocijfers over de verwerkende industrie in Amerika klom de hoofd-index nog enkele punten. Momenteel dat de AEX op 448,89 punten, een winst van 1,71 procent. De AMX noteert 1,79 procent in de plus.

In het nieuws

Ten Cate meldde de overname van het Amerikaanse bedrijf Composix te hebben afgerond voor een bedrag van circa 70 miljoen euro. Vedior maakte bekend een schikking te hebben getroffen met de Vereniging van Effectenbezitters voor het op 30 november geleden verlies door het lekken van voorkennis over een overname.

Nutreco maakte bekend de overname van de diervoeding- en vleesactiviteiten van Copaga te hebben afgerond voor 20 miljoen euro. Rexel meldde twee nieuwe bestuurders te hebben aangewezen bij een succesvolle overname van Hagemeyer.

Stijgers en dalers

Boskalis was vandaag met 7,52 procent de grootste stijger, dit na een koopadvies. Arcelor Mittal wint 6,54 procent nadat het bekendmaakte een bod te doen op de resterende aandelen van het Argentijnse Acindar. Corporate Express (+7,01%) en CSM (+6,46%) deden het ook goed. ING wist te herstellen na het verlies van gisteren en wint 2,63 procent.

Bij de verliezers zijn de uitslagen minder groot. Shell (-1,56%) voert de lijst met verliezers aan. Nutreco kon niet profiteren van het bericht de overname van Copaga te hebben afgerond en verliest 0,65 procent. Fugro en Stork doen het ook niet goed en verliezen respectievelijk 1,47 en 0,81 procent.

Europa en Amerika

In de rest van Europa is het sentiment ook goed. De DAX wint 1,39 procent, de CAC40 schrijft 1,59 procent bij. Momenteel noteert de de Dow Jones-index een lichte plus en staat momenteel op 12.725,23 punten, een winst van 0,04 procent. De S&P500 noteert 0,05 procent in het groend. Techbeurs Nasdaq schrijft 0,38 procent af.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.