Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AM neemt vastgoedonderneming overgenomen

AM neemt vastgoedonderneming overgenomen
31 jan 2008 om 11:44

Vandaag werd bekend dat AM, waarin BAM een meerderheidsbelang van 51 procent heeft, City Projects in Brussel heeft overgenomen. City Projects is een gespecialiseerde vastgoedonderneming die zich toelegt op de ontwikkeling van woningprojecten, soms gecombineerd met commercieel vastgoed, in onder meer Brussel en Gent. Met de overname verschaft AM toegang tot een marktgebied met een sterke vraag aangezien City Projects beschikt over een aantrekkelijke portefeuille en een duidelijk groeiperspectief. Voor City Projects schept deze overname gunstige condities voor het realiseren van verdere groei.

City Projects was eigendom van de vastgoedondernemer André Snippe, die de afgelopen twintig jaar met zijn bedrijf Snippe Projecten bekendheid heeft gekregen als ontwikkelaar van binnenstedelijke locaties met hoogwaardige architectuur en een hoog afwerkingsniveau. Sinds 2004 zijn deze activiteiten uitgebreid richting België. De overname betreft uitsluitend deze activiteiten in België. City Projects ontwikkelt thans een zevental projecten vanuit de filosofie van Snippe: investeren in kansrijke buurten in de bestaande stad die op grond van sociaal-culturele ontwikkelingen een sterke waardeontwikkeling zullen doormaken. De verkoop van deze projecten zal worden verricht door een eigen makelaarsorganisatie, City Property, die eveneens onderdeel is van de overname.

De verwachte omzet voor de komende jaren van City Projects zal tussen de 20 en 50 miljoen euro liggen. André Snippe zal de komende jaren als directeur verantwoordelijk blijven voor de acquisitie en de ontwikkeling van de projecten van City Projects en de verdere groei van de onderneming. De Raad van Commissarissen en de Ondernemingsraad van AM staan positief ten opzichte van deze overname. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.