Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland week 4

Duitsland week 4
28 jan 2008 om 08:39

De Dax is de afgelopen week tóch in de min geëindigd. Afgelopen vrijdag zag het er naar uit dat de week positief zou worden afgerond, maar de situatie in de VS maakte de handelaren na een gemoedelijke dag alsnog nerveus. De Dax sloot vrijdag met een klein verlies van 0,1 procent op 6816,74 punten af.

Bondskanselier Angela Merkel ziet in de koersdalingen van de afgelopen tijd geen reden tot pessimisme. Ook is er aandacht voor Porsche en de Duitse Post.
 

Merkel optimistisch ondanks beursturbulentie

Bondskanselier Angela Merkel ziet ondanks de recente koersglijbaan aan de beurzen geen directe aanleiding tot pessimisme. “De turbulenties aan de internationale beurzen hebben vele mensen verontrust.”, sprak Merkel  in haar wekelijkse videoboodschap. “Ik heb daar begrip voor, maar er is geen aanleiding om pessimistisch te zijn.” Vakbonden, de Duitse Kamer van Koophandel en de industrie verlangen echter dat de regering een investeringsprogramma opricht om de conjunctuur te versterken.

Merkel gaf in haar boodschap toe dat de internationale economie in een dip zit, maar Duitsland zou ook dit jaar weer verzekerd zijn van een stevige, economische groei. De kanselier sprak over “hoopvolle signalen”, mits de regering voet bij stuk zal houden en meer werkgelegenheid kan creëren. Men zou “geen experimenten mogen wagen waardoor banen in gevaar raken”.
 

Porsche koerst af op stevige winst

foto porsche 911De sportwagenfabrikant Porsche stevent wederom af op een recordjaar. In de eerste zes maanden van de financiële jaren 2008 heeft Porsche nieuwe records wat betreft omzet en verkoop behaald. In de maanden augustus tot en met januari is de omzet met 14 procent tot 3,5 miljard Euro gestegen in vergelijking tot de 3,07 miljard Euro van het voorafgaande jaar. Dit deelde Porsche-directrice Wendelin Wiedeking tijdens de aandeelhoudersvergadering mee.

Handelaren zien een positieve toekomst voor het aandeel. Er moet nu alleen nog op de resultaten van Volkswagen gewacht worden, om het Nettoresultaat te kunnen inschatten. Verder is op de aandeelhoudersvergadering besloten het aandeel met een verhouding van 10:1 te splitten en zo het aandeel optisch goedkoper te maken. Porsche hoopt om op deze manier kleine aandeelhouders over de streep te kunnen trekken. 
 

Deutsche Post, Postbank en IKB reageren op speculaties

De aandelen van de Duitse Post en de dochteronderneming Postbank stonden afgelopen vrijdag in het middelpunt van de beursspeculaties. De Duitse Post werd beïnvloed door geruchten over een mogelijke verkoop van de Amerikaanse dependance. De Postbank en de IKB (Duitse industriebank) kregen een ander koersverloop na geruchten over een fusie tussen de IKB en de Postbank.

Vooral de aandelen van de IKB sprongen afgelopen vrijdag door de fusiegeruchten omhoog. Voor het middaguur bereikte de bank een plus van 20,4 procent waarmee het aandeel met een waarde van 6,83 euro aan de top van de Mdax stond. Tussentijds steeg IKB zelfs tot 7,99 euro. De Postbank daalde echter met 2,19 procent naar 54,91 euro. De Duitse Postbank sprak de geruchten tegen en zei niet geïnteresseerd te zijn in de aangeslagen Industriebank.

De Duitse Post heeft ondertussen problemen in Amerika. Geruchten over het eventuele afstaan van haar Amerikaanse expressbedrijf aan Fed Ex zorgden ervoor dat de koers met 0,78 procent  naar een bedrag  van 55,70 euro daalde. 

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.