Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht herstel Amsterdamse beurs

Licht herstel Amsterdamse beurs
17 jan 2008 om 08:53

De AEX zal vandaag circa 0,3 procent hoger openen. De forse verliezen van gisteren geven koopjesjagers de kans om weer wat leven in de markt te brengen. Een hoger slot op de Aziatische beurzen zal bijdragen aan de hogere opening. Beleggers richten vandaag hun ogen op de Amerikaanse Centrale bank die uitspraken doet hoe de Amerikaanse economie er op de korte termijn voor staat.

In het nieuws

Super de Boer maakte gisteren nabeurs mooie resultaten over 2007 bekend. De netto-omzet kwam uit op 1,642 miljard euro tegen 1,626 miljard euro in 2006. Arcelor Mittal maakte gisteren nabeurs bekend een fabriek in het Franse Gandrange te sluiten. London Acquisition doet het bod op alle uitstaande aandelen Stork gestand. Resterende aandelen Stork kunnen nog worden aangemeld tijdens een na-aanmeldingstermijn tot 1 februari.

Amerika en Azie

Op Wall Street wist de Dow Jones net niet in het groen te eindigen. De hoofdgraadmeter sloot op 12.466,16 punten en verloor daarmee 0,28 procent. De Nasdaq deed het iets slechter en verloor 0,95 procent. De S&P 500 moest 0,58 procent afschrijven.

In Azie deden de beurzen het goed. De Nikkei won 2,07 procent. De Hang Seng deed het nog beter en sloot 2,67 procent hoger.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.