Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tommy Hilfiger zet beursgang door

Tommy Hilfiger zet beursgang door
16 jan 2008 om 09:26

Apax, de investeringsmaatschappij die het modebedrijf Tommy Hilfiger bezit, maakt werk van een beursgang. De verkennende fase is voorbij, aldus een e-mail aan klanten van zakenbank Morgan Stanley, die in handen van persbureau Bloomberg is gekomen. Tommy Hilfiger, dat sinds 2006 in het bezit is van Apax, zou volgens bronnen maximaal 3 miljard euro kunnen verwerven.

Roadshow

Modeketen Tommy Hilfiger maakt nog deze maand een 'roadshow' langs enkele grote investeerders, om ze te overtuigen te participeren in de IPO. De intekening zal, als alles volgens plan verloopt, vervolgens begin februari plaatsvinden. Apax en Tommy Hilfiger bieden beiden een deel van hun belang aan.

Amsterdam

Investeringsmaatschappij Apax haalde in december 2005 Hilfiger voor 1,6 miljard dollar van de beurs in New York. De naderende beursgang zal in Amsterdam plaatsvinden, om de Europese connectie van Hilfiger te benadrukken. Het hoofdkantoor van het modehuis staat reeds in de Nederlandse hoofdstad.

Uitstel

Eind november sijpelden de eerste berichten door dat Apax Tommy Hilfiger deels van de hand wilde doen middels een IPO. Nadat medio december bekend werd, dat de beursgang voorlopig werd uitgesteld, werd algemeen gerekend op een nieuwe aankondiging in het eerste halfjaar van 2007. De herintroductie van Hilfiger in beursland komt dan ook niet als een verrassing.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.