Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Unilever Benelux van start

Unilever Benelux van start
7 jan 2008 om 10:20

Unilever maakte bekend dat vandaag Unilever Benelux van start is gegaan, de nieuwe samenwerkingsvorm van de landenorganisaties van Unilever Belgium en Unilever Nederland. Daarmee bedient Unilever Benelux nu zowel de Belgische, Nederlandse als Luxemburgse markt. Met deze samenwerkingsvorm die landsgrenzen overschrijdt, wil Unilever haar groei versnellen, haar concurrentiekracht versterken en haar kostenniveau verlagen.

Bij de nieuwe Unilever Benelux-organisatie werken in totaal 1.200 mensen. In België en Nederland heeft Unilever in totaal 5.000 medewerkers. Dit is inclusief de medewerkers van de zeven fabrieken in beide landen, het wereldwijde hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam en Unilever Research & Development Vlaardingen (URDV). Deze onderdelen behoren niet tot Unilever Benelux. Unilever heeft in de Benelux een merkenportefeuille met bekende merken zoals Amora, Andrélon, Axe, Becel, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé, Conimex, Dove, Glorix, Knorr, Lipton, OLA, OMO, Rexona, Signal, Sun en Unox. Unilever Benelux heeft een gezamenlijke jaaromzet van 1,9 miljard euro en is daarmee de grootste A-merkenfabrikant van consumentengoederen in de Benelux.

Harry Brouwer, bestuursvoorzitter Unilever Benelux: “De slagkracht van Unilever in de Benelux-landen neemt sterk toe. We kunnen de Unilever-merken nu vanuit één organisatie efficiënt ondersteunen en verder laten groeien. Dat maakt ons niet alleen een krachtige speler in de markt in de Benelux, het levert ook kostenbesparing op, belangrijk voor de verdere versnelling van de groei en de concurrentiepositie.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.