Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Record-IPO in India op handen

Record-IPO in India op handen
3 jan 2008 om 10:19

Reliance Energy, een Indiase houdstermaatschappij, concretiseerde de plannen om stroomdivisie Reliance Power naar de beurs van Mumbai te brengen. De verkoop van 15 procent van het aandelenkapitaal zou Reliance 2,97 miljard dollar op kunnen leveren. Een record voor India, zo meldde The Economic Times.

De inschrijving voor de 260 miljoen aandelen, die ieder tegen een introductieprijs van 10,3-11,4 dollar worden geplaatst, gaat 15 januari aanstaande van start en sluit drie dagen later. Een derde van de aandelen zullen worden verkocht aan particuliere beleggers.

Reliance Power wil met het verworven kapitaal gaan uitbreiden. Het energiebedrijf is van plan om haar capaciteit op te trekken naar 15.000 megawatt, door het bouwen van energiecentrales door het gehele land.

Trend

De IPO van Reliance Energy past in de trend, dat steeds meer bedrijven uit zogenoemde emerging markets een (tweede) notering aanvragen in het thuisland. Waar eerder dergelijke ondernemingen naar Hong Kong of Amerika keken, worden de nationale beursvloeren nu gevonden. Een belangrijke rol hierin spelen nationale regeringen, die dit beleid aanmoedigen of, in het geval van een privatisering, verplichten. Lees -hier- meer over deze ontwikkeling.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.