Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdeeld beeld op Beursplein 5

Verdeeld beeld op Beursplein 5
28 dec 2007 om 17:39

De Amsterdamse beurs laat vandaag een verdeeld beeld zien. De AEX opende lager en wist in de loop van de dag dit verlies goed te maken. Rond half vier daalde de koers echter weer flink. De AEx staat op 515,19 punten, een verlies van 0,14 procent. Evenals de AEX opende de AMX ook lager. Ook hier zien we gedurende de handelsdag een verbetering. Rond half vier kreeg de index, in tegenstelling tot de AEX, echter een fikse duw waardoor de AMX nu op een winst van 0,3 procent staat.

 

Het Amerikaanse cijfer over het aantal verkochte nieuwe huizen viel tegen. Over november daalde de verkopen met 9 procent naar 647.000 verkochte woningen. Dit is het laagste punt sinds april 1995. 
 

 

In het nieuws

Heineken maakte vanochtend bekend dat het een grote brouwerij in Wit-Rusland heeft overgenomen. Tevens bleek uit een uitgelekte brief dat de topman van S&N wellicht toch bereid is om met onderhandelaars van Heineken en Carlsberg om de tafel te gaan zitten. ING rondde de overname van de Thaise TMB Bank af en verkocht daarnaast dochterbedrijf NRG aan beursgoeroe Warren Buffet. Tot slot ziet de toekoms van Spyker er ook weer iets zonniger uit nu de sportwagenfabrikant niet alleen een nieuwe financier heeft gevonden, maar het vandaag ook te horen kreeg dat de Ondernemingskamer de klacht van de AFM ongegrond verklaarde.

 

Stijgers en dalers

ASMI weet met een stijging van bijna drie procent de koppositie in te nemen. Op gepaste afstand volgen Elsevier (+1,8%), Binck Bank (+1,6%) en Fugro (+1,5%). Bij de dalers zien we Oce een verlies van ruim 2 procent incasseren. Corio blijft net onder de 2 procent en Wolters Kluwer, Shell en Crucell leiden allen een verlies van circa 1 procent.

 

Europa en Amerika

Elders in Europa zien we een positiever beeld dan in Amsterdam. De Franse CAC staat vrijwel gelijk ten opzichte van de opening van vanochtend, maar de Duitse DAX wint ruim 0,3 procent.

 

In Amerika staat de Dow Jones-index op bijna 13.399 punten, een winst van ongeveer 0,3 procent. De Nasdaq en de S&P500 staan in een vergelijkbare plus.

 

Bron: koersalarm.nl 

  

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.