Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening op Damrak verwacht

Lagere opening op Damrak verwacht
28 dec 2007 om 09:06

Naar verwachting zullen de belangrijkste indices van Amsterdam vandaag lager van start gaan. Wallstreet sloot gisteren in het rood. Belangrijkste oorzaak was de aanslag op de Pakistaanse oppositieleider Benazir Bhutto wat onder beleggers tot een schrikreactie leidde. Daarnaast werden er tevens een aantal teleurstellende cijfers bekend gemaakt.

 

Ook vandaag zullen de handelsvolumes laag zijn en is er weinig nieuws die beleggers richting zullen geven. Om 10.00u worden de cijfers over de marktontwikelling van branchorganisatie ABU bekend gemaakt. Daarnaast zullen later op de dag (16.00u) de verkoopcijfers over de Amerikaanse huizenmarkt worden gepubliceerd. Tot slot doet de Ondernemingskamer vandaag uitspraak in de kwestie rondom de jaarrekening van Spyker.

 

In het nieuws

Heineken maakte vandaag bekend een brouwerij in Wit-Rusland te hebben overgenomen. Daarnaast liet ING weten een belang in NRG te hebben verkocht aan Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel. Tot slot heeft Rood Testhouse wederom een samenwerking in Azie bekend gemaakt.

 

Amerika

In New York boekte de Dow Jones-index gisteren een verlies van 1,4 procentop 13.359,61 punten. De S&P 500 leed eveneens een verlies 1,4 procent op 1476,27 punten. De techbeurs Nasdaq tot slot verloor zelfs 1,8 procent op 2676,79 punten.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.