Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tele2 koopt resterend belang Versatel

Tele2 koopt resterend belang Versatel
27 dec 2007 om 16:17

Vandaag werd bekend dat het Zweedse Tele2 een aantal minderheidsaandeelhouders van het Nederlandse Versatel gaat uitkopen, dit na een 2,5 jaar durende strijd tussen de twee. Het Zweedse bedrijf betaald circa 120 miljoen euro voor een belang van circa 82 procent in Versatel. Tele2 had al 16 procent in handen en krijgt met deze actie een belang van ongeveer 98 procent in de onderneming.

Minderheidsaandeelhouders Amber en Centaurus vonden het bod dat Tele2 in 2005 deed, van 140 miljoen euro, destijds te laag. De hedgefunds sleepten Tele2 vervolgens voor de ondernemingskamer, maar die zag geen aanleiding voor verder onderzoek naar wanbeleid. De rechter benoemde wel drie onafhankelijke commissarissen om de directie van de onderneming in de gaten te houden.

Verwacht wordt dat het fonds Versatel snel van de Amsterdamse beurs zal verdwijnen, aangezien het Nederlandse onderdeel verliesleidend is. Het bedrijf werd in het verleden al in drieën opgesplitst. Tele2 verkocht in 2005 het Duitse deel van Verstatel aan Apax. Waarna een Britse durfkapitalist het onderdeel in april 2007 naar de beurs van Frankfurt bracht. Dit jaar werd het Belgische deel van Versatel voor 98 miljoen euro verkocht aan KPN. 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.