Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Amerika gooit roet in het eten

Amerika gooit roet in het eten
27 dec 2007 om 17:02

Waar de AEX een nette winst had opgebouwd toen New York opende, had de AMX vrijwel de gehele dag al een dalende lijn laten zien. De AEX stond op bijna 519 punten toen in Amerika de handel van start ging. Bijna de gehele dagwinst verdampte als gevolg van de slechte opening op Wallstreet. Voor de AMX betekende Amerika een extra duw naar beneden. Op dit moment noteert de AEX 516 punten, een bescheiden winst van 0,03 procent. De AMX verliest 0,12 procent op 648 punten.

 

In het nieuws

Fortis meldde vanochtend eerst dat het toestemming had gekregen van de Japanse toezichthouder om in bepaalde sectoren activiteiten te ontplooien. Vanmiddag volgde het bericht dat de bank elders in Azie een belang heeft verkocht om de overname van ABN AMRO te kunnen financieren. Een andere financial, ING, maakte openbaar dat de overname van de Turkse Oyak Bank afgerond is. Voorts bleek uit een document van de Securities & Exchange Commission dat Philips een afbreukclausule heeft gesloten met het over te nemen Respironics. Tot slot meldde Shell nieuws over zijn activiteiten in Kazachstan en China.

 

Stijgers en dalers

Arcelor Mittal leidt de lijst met stijgers. De staalreus weet ongeveer 2 procent te winnen nadat het een Chinese samenwerking bekend maakte. Ook Aegon, Heijmans en Aalberts stijgen met respectievelijk 1,5, 1,2 en 1,1 procent.

 

De verliezen zijn wat steviger dan de winsten. Unibail verliest bijna 3 procent en Tom Tom zelfs 3,5 procent. Het zijn overigens niet de enige twee fondsen met een verlies van 3 procent of meer. Ook NMAX-fondsen Spyker en Vivenda pakken een dergelijk verlies.

 

Europa en Amerika

In Europa zien we de belangrijkste indices in Londen, Parijs en Frankfurt allen op kleine winsten staan. In Amerika is het beeld negatiever. De Dow Jones-index verliest bijna 0,7 procent en ook de Nasdaq en de S&P staan in het rood.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.