Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ArcelorMittal doet wederom twee overnames

ArcelorMittal doet wederom twee overnames
24 dec 2007 om 08:56

De overnamehonger van ArcelorMittal is nog lang niet gestild. Het fusiebedrijf maakte in de laatste handelsweek van 2007 bekend nog twee bedrijven tot dochter te maken. Eisen Wagner, een staaldistributeur uit Oostenrijk en Cinter, een maker van stalen buizen uit Uruguay werden overgenomen.

Eisen Wagner

Het Oostenrijkse Eisen Wagner werd voor een onbekend bedrag toegevoegd aan het staalconglomeraat ArcelorMittal. De onderneming houdt zich bezig met de distributie van staal. Het heeft een jaaromzet van 127 miljoen euro en 262 werknemers. Middels de overname, die nog goedgekeurd dient te worden door de relevante autoriteiten, wil ArcelorMittal haar positie in Centraal-Europa verder versterken.

Cinter

Het Uruguayaanse Cinter S.A. is volgens ArcelorMittal een belangrijke producent van roestvrij staal. “Het heeft tevens specialiteiten ontwikkelt die de huidige markt voor roestvrij staal goed aanvullen”, aldus het persbericht. Een overnameprijs voor het bedrijf, dat een omzet heeft van 47 miljoen dollar en 200 werknemers, werd niet bekendgemaakt. Ook deze overname wordt bekeken door de mededingingsautoriteit.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.