Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kerstinkoop op Beursplein 5

Kerstinkoop op Beursplein 5
21 dec 2007 om 17:06

De Nederlandse aandelenmarkt opende goed vanochtend. De AEX bleef gedurende de dag langzaam omhoog gaan, waar de AMX kort na de opening iets terugviel maar daarna stabiliseerde. Op dit moment staat de AEX op 513,8 punten, een winst van 1,38 procent. De AMX weet met een stand van 644,22 punten en winst te boeken van 0,53 procent. Hoewel veel beleggers het afgelopen jaar niet als hun beste jaar zullen herinneren, heeft het beursbedrijf NYSE Euronext niets te klagen gehad. Nog niet eerder werden er in een jaar tijd zoveel orders verwerkt. Tevens maakte het beursbedrijf bekend een private equity-index in het leven te roepen. Ook de in Amsterdam genoteerde durfinvesteerders zullen van deze index deel gaan uitmaken.

 

In het nieuws

Tegen de verwachting in kreeg het Damrak vandaag te maken met een ware stortvloed aan bedrijfsnieuws. Het belangrijkste nieuws kwam van Philips, dat met de overname van Respironics de grootste overname uit zijn geschiedenis deed. Het elektronicaconcern betaalt circa 5,1 miljard euro voor de Amerikaanse producent van medische apparatuur.

 

Hagemeyer zag Rexel een officieel bod uitbrengen. De Franse branchegenoot biedt 4,75 euro per aandeel, wat Hagemeyer op circa 3,1 miljard euro waardeert. Akzo Nobel heeft zijn schuld in het olie-voor-voedsel schandaal toegegeven. De luchtvaartcombinatie Air France KLM maakt op zijn beurt onderdeel uit van een onderzoek door de Europese kartelwaakhond.  

 

Tot slot ook nog goed nieuws voor het geplaagde Spyker. De sportwagenfabrikant vindt in de Litouwse bank Snoras een nieuwe financierder.

 

Stijgers en dalers

De AEX heeft zijn stijging met name te danken aan zwaargewicht Arcelor Mittal dat bijna vier procent stijgt. Ook uitzender Randstad heeft een goede dag achter de rug. Een stijging van meer dan vier procent zelfs. Tot slot waarderen beleggers de mededeling van Spyker. Ook dit fonds pakt ruim vier procent.

 

Opvallendste daler is Philips. Hoewel de overname die het electronicaconcern vandaag aankondigde al langer werd verwacht, menen beleggers dat de prijs waartegen dit gebeurt te hoog is. Philips verliest dan ook bijna 2 procent. Ook CSM heeft het lastig op een positief gestemd Damrak en noteert een vergelijkbaar verlies als Philips. Voor de rest wordt de lijst met dalers gedomineerd door kleinere fonsdsen als Punch Technix en Sopheon. 

 

Europa en Amerika

In Europa staan alle beurzen op mooie winsten. Grootste winnaar is de Dax met ruim 1.5 procent. In Amerika is het beeld al niet minder positief. De belangrijkste graadmeters staan momenteel allemaal in de winst, ruim boven de 1 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.