Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak levert in

Damrak levert in
11 dec 2007 om 17:11

De Duitse ZEW-index, die het vertrouwen van beleggers meet, heeft het laagste punt in 15 jaar bereikt. Toenemende zorgen over de Amerikaanse economie en de daarop volgende onrust op de beurzen liggen ten grondslag aan het gebrek aan fiducie. De AEX houdt zich, gesteund door een licht hogere opening op Wall Street, redelijk staande en stevent af op een verlies van 0,6 procent op 513,76 punten. De AMX verliest 0,30 procent.


In het nieuws

Heineken (+0,78%) toonde zich standvastig in de kwestie S&N. Wolters Kluwer maakte bekend dat het een portfolio van Thomson Legal and Regulatory’s Sweet & Maxwell division overneemt. De portfolio komt onder beheer van de Britse poot van Wolters.

BAM noteerde een min van ruim 1 procent, ondanks het bericht dat het concern twee opdrachten voor de bouw van tunnels in Oostenrijk heeft ontvangen. Binck stelde de prijs van het restant van zijn claimemissie vast. Grontmij doet een acquisitie in Hongarije.

Stijgers en dalers

Op beursdagen met een negatief sentiment zijn het in de regel voornamelijk de zwaargewichten Arcelor Mittal en Shell die de AEX enigszins overeind houden. Vandaag is geen uitzondering: ArcelorMittal won (+0,18%) na nieuws over een overname in Argentinië. Shell pluste 0,18 procent nadat het bekendmaakte te gaan investeren in duurzame energie.

Uitzenders Randstad (-2,56%) en Vedior (-2,82%) zijn de verliezers van de dag. Ook Ahold (-2%) heeft te lijden onder het verminderde vertrouwen van de Duitse belegger. Fortis reorganiseert in Amerika en verliest 2,17 procent. Op de Midkap won ASM International 3,93% procent. Aalberts was om onduidelijke reden het kind van de rekening vandaag: min 4,21 procent.

Europa en Amerika

In de rest van Europa zien we hetzelfde gematigde beeld als op het Damrak. Indices moeten licht terug na het teleurstellende ZEW-cijfer. De CAC40 verliest 0,75 procent, de DAX moet 0,45 procent inleveren.

Op Wall Street zijn de indices gematigd uit de startblokken gekomen. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de FED, dat rond kwart over acht Nederlandse tijd bekend wordt gemaakt. Algemeen wordt verwacht dat de rente met een kwart procent wordt verlaagd, enkele analisten houden het op een half procent. De Dow Jones staat op dit moment op 13.712 punten, een verlies van 0,10 procent. De Nasdaq (+0,09%) noteert licht hoger. De S&P 500 verliest 0,11 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.