Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uiteindelijk positief slot AEX

Uiteindelijk positief slot AEX
6 dec 2007 om 17:00

De beurzen opende vanochtend in het groen. In aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank belandde de indices nog even in het rood. Nadat Trichet bekend maakte de rente ongewijzigd te laten kwam de AEX weer in het groen terecht. De AEX noteert momenteel 510,55 punten, een winst van 0,54 procent. De AMX noteert 0,14 procent in de plus.

In het nieuws

Air France-KLM kwam voorbeurs met nieuws: de vliegmaatschappij heeft haar oog laten vallen op het noodlijdende Alitalia. Verder heeft Royal Bank of Scotland vandaag haar kwartaalcijfers gepresenteerd, de bank deed positieve uitspraken over de prestaties van het overgenomen ABN AMRO.

DICO liet weten een nieuwe bestuursvoorzitter te hebben benoemd. Dick de Vries zal de taken van Michiel Herter overnemen. ArcelorMittal tot slot maakte een overname in Slowakije bekend.

 

Stijgers en dalers

Bij de stijgers voerde TNT(+4,36%) vandaag de lijst aan nadat bekend werd dat het post-expressbedrijf het dividend met 40 procent wil verhogen. Van der Moolen doet het met een winst van ruim 4 procent ook goed. Corio won 1,71 procent.

Binckbank (-2,67%) voerde vandaag de lijst van verliezers aan. BAM en Boskalis presteerden eveneens ondermaats en verloren respectievelijk 1,81 en 1,66 procent.

Europa en Amerika

De DAX verliest 0,24 procent waar de CAC40 een plus weet te noteren van 0,23 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index op 13.468,05 punten een winst van 0,17 procent. De Nasdaq wint 0,22 procent

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.