Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Van der Moolen verkoopt activiteiten VS

Van der Moolen verkoopt activiteiten VS
4 dec 2007 om 08:39

De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers en de Nederlandse beleggingsspecialist maakten vanochtend bekend dat de eerste bepaalde activiteiten zal overnemen van de tweede. Het betreft de activiteiten in Amerika. Afronding wordt verwacht op 10 december 2007, mits de controlerende autoriteiten akkoord gaan. Vooralsnog lijkt het er op dat Lehman niets betaald voor de overname. Het betreft verliesgevende activiteiten waarvan Van der Moolen graag afwil, zo maakte zij recent bekend.

De activiteiten

Het betreft onder meer de portefeuille van genoteerde bedrijven waarvoor Van der Moolen optreedt als specialist. Daarnaast gaat het om bepaalde technologie met betrekking tot de NYSE. Ook zal een gedeelte van het personeel van Van der Moolen overgaan naar de Amerikaanse zakenbank. De overname betekent wel dat Van der Moolen een last van circa 40 miljoen euro zal nemen over het lopende kwartaal. Dit bedrag is nog exclusief lasten voor afvloeiiingsregelingen en herstructurering.

 

Toelichting

Richard den Drijver, CEO van Van der Moolen licht toe: “Deze transactie betekent het einde van een periode, maar zeker niet het einde van Van der Moolen in Amerika. Wij zullen ons voortaan concentreren op de handel op de beurs van Chicago. Op deze wijze brengen we onze Amerikaanse activiteiten in lijn met onze Europese strategie.”

 

Bron: koersalarm.nl

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.