Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland week 47

Duitsland week 47
3 dec 2007 om 15:23
De Dax doet deze week een stap op de plaats. De Duitse aandelenmarkt kreeg deze week weinig impulsen vanuit het buitenland. Door feestdagen in Japan en de VS is er bij de weeksluiting een kalmering op de aandelenmarkt op te merken. Door de waardestijging van de Euro kwamen een aantal op export georiënteerde bedrijven onder druk te staan. De aandelen van BMW, VW en Porsche daalden met 1,5 tot 2 procent.

Bron: Handelsblatt, 23.11.07

 

Vliegmaatschappijen dicht bij triofusie

Germanwings, Tuifly en Eurowings hebben de afrondende fase van een fusiegesprek bereikt. Lufthansa, dat bij Germanwings en Eurowings de scepter zwaait, eist de operatieve leiding op en zou hiermee een nog sterker tegenwicht bieden in haar concurrentiestrijd met Air Berlin.

 

De Süddeutsche Zeitung schrijft dat Lufthansa en TUI na de fusie allebei 40 procent van de aandelen in bezit willen hebben. Twintig procent zullen naar Eurowings-eigenaar Albrecht Knauf gaan. Germanwings is voor 100 procent een dochteronderneming van luchtvaartmaatschappij Eurowings, waar Lufthansa 49 procent aandelen in heeft. Verwacht wordt dat na de fusie samenwerkingsverbanden met andere luchtvaartmaatschappijen tot stand komen, om zo een blok te vormen tegen het groeiende Air Berlin.

Bron: welt-online, 23.11.07

 

 

Deutsche Postbank

 

Analisten van het vooraanstaande financieel management en adviesbureau Merrill Lynch hebben het aandeel van de Duitse Postbank hoog geplaatst in hun "Most Preferred Banking List". Dit heeft ervoor gezorgd dat het aandeel nu in te top van de Dax-aandelen staat. Het aandeel is volgens de analisten een zekere investering en wordt daarom ook door hen aanbevolen te kopen. Zij voorspellen dat het aandeel een waarde van 61 Euro kan bereiken. Postbank-directeur Klaus Zumwinkel heeft laten doorschemeren open te staan voor een overname. De Commerzbank heeft interesse getoond.

 

Bron: Handelsblatt, 23.11.07

 

 

Beiersdorf bereidt scheiding van Tesa voor

Cosmeticafabricant Beiersdorf heeft gevorderde plannen om kleefstofdochter Tesa af te stoten. Middels een door hoofdeigenaar Maxingvest besproken model, zouden de aandelen van de dochteronderneming onder de eigen aandeelhouders verdeeld kunnen worden. De Maxingvest eigenaarsfamilie Herz zou met een aandeel van meer dan 50 procent grootste Tesa-eigenaar worden.

 

Bestuursvoorzitter Thomas Quaas zou door een eventuele scheiding zijn doel bereiken, Beiersdorf als cosmeticaconcern te leiden. Tesa behaalde recentelijk met 3700 personeelsleden een omzet van bijna 790 miljoen euro en een bedrijfswinst van 73 miljoen euro.

Bron: Manager Magazin, 23.11.07 (12/2007)

 

Koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.