Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overname Stork ogenschijnlijk rond

Overname Stork ogenschijnlijk rond
28 nov 2007 om 09:17

Stork maakte vandaag bekend dat er een definitief akkoord is bereikt in de overname(prijs) van het concern. De belangrijkste kernpunten luiden:
 
– London Acquisition is voornemens een aanbevolen bod in contanten uit te brengen van EUR 48,40 per gewoon aandeel Stork, wat een waarde van circa EUR 1,5 miljard vertegenwoordigt;
– Stork zal als integraal en onlosmakelijk onderdeel van het Voorgenomen Bod de divisie Food Systems aan Marel Food Systems hf ("Marel") verkopen voor een aankoopprijs van EUR 415 miljoen op een zgn. cash and debt free basis;
– De Raad van Commissarissen, inclusief de door de Ondernemingskamer benoemde extra Commissarissen, en de Raad van Bestuur van Stork steunen het Voorgenomen Bod volledig en unaniem en bevelen het aan;
– De Centrale Ondernemingsraad is geïnformeerd en verzocht om advies uit te brengen met betrekking tot het Voorgenomen Bod;
– LME, indirecte aandeelhouder van Stork dat ongeveer 43% van het geplaatste gewone aandelenkapitaal van Stork bezit, heeft zijn steun uitgesproken voor het Voorgenomen Bod en zal, onder de voorwaarde dat het Bod gestand wordt gedaan, een deel van deze aandelen verkopen aan London Acquisition en het overige deel aanbieden onder het Voorgenomen Bod;
– Stork's aandeelhouders Centaurus en Paulson & Co Inc. hebben onherroepelijk toegezegd circa  33% van het geplaatste aandelenkapitaal van Stork onder het Voorgenomen Bod te zullen aanmelden, wanneer dat wordt uitgebracht.

 

De prijs
 
De biedprijs van 48,40 euro is cum dividend, hetgeen betekent dat Stork geen dividend of andere uitkeringen op haar aandelen zal doen voordat het Voorgenomen Bod is afgerond. De Bieder is gelieerd aan en wordt gecontroleerd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door Candover. Eyrir en Landsbanki zullen indirecte aandeelhouders in de Bieder worden.

 

Stork Food Systems
 
Daarnaast kondigen Stork en Marel gezamenlijk aan dat zij, als integraal en onlosmakelijk onderdeel van het Voorgenomen Bod, overeenstemming hebben bereikt over respectievelijk de aankoop en verkoop van Stork Food Systems voor een prijs van EUR 415 mln. op een zgn. cash and debt free basis. Zo spoedig mogelijk nadat het Voorgenomen bod gestand is gedaan zal de verkoop van Stork Food Systsems aan Marel worden geïmplementeerd.

 

Steun bod

Na grondige afweging van de strategische, financiële en sociale aspecten van het Voorgenomen Bod zijn de Raad van Commissarissen, inclusief de extra Commissarissen die door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam benoemd zijn en de Raad van Bestuur van Stork tot de conclusie gekomen dat het Voorgenomen Bod de belangen van de aandeelhouders en andere stakeholders van Stork het beste dient. Zij steunen het Voorgenomen Bod volledig en unaniem en bevelen aandeelhouders aan, als het Voorgenomen Bod uitgebracht wordt, hun aandelen onder het Voorgenomen Bod aan te bieden.

 

Toelichting RvC
 
Jan Kalff, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stork: "Ik ben zeer verheugd dat we na twee maanden intensief en constructief overleg overeenstemming hebben bereikt met Candover, Marel en Centaurus en Paulson over een bod op alle aandelen, waardoor Stork uit de ontstane impasse komt. Stork Food Systems gaat met Marel een goede toekomst tegemoet, terwijl Candover Stork in een volgende fase brengt."

 

Betaling
 
Het Voorgenomen Bod zal een bod volledig in contanten zijn op het totale geplaatste en uitstaande aandelenkapitaal van Stork. Op basis van de Biedprijs van EUR 48,40 per gewoon aandeel wordt het Voorgenomen Bod gewaardeerd op circa EUR 1,5 miljard.

 

Stork zal als onafhankelijke entiteit blijven opereren

De huidige leden van de Raad van Bestuur blijven in functie. Zoals gebruikelijk in dit soort transacties, zullen leden van het senior management van Stork na afronding van het Voorgenomen Bod worden uitgenodigd te investeren in de Onderneming, naast de fondsen beheerd en geadviseerd door of gelieerd aan Candover, Eyrir Invest and Landsbanki.

 

Notering

Indien het Voorgenomen Bod gestand wordt gedaan, is het voornemen de notering van het aandeel Stork aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V. zo spoedig mogelijk te beëindigen. Afhankelijk van het bereiken van de noodzakelijke drempel van verkrijging van 95% van de aandelen, verwacht London Acquisition B.V. vervolgens wettelijke mogelijkheden toe te passen als opgenomen in het Nederlands Burgerlijk Wetboek teneinde alle aandelen te verkrijgen die gehouden worden door minderheidsaandeelhouders, danwel dusdanige andere stappen te ondernemen om de beursnotering te beëindigen en/of de niet aangeboden aandelen te verkrijgen, inclusief het effectueren van een juridische fusie. 
 
 
Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.