Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wavin neemt het Turkse Pilsa Plactic over

Wavin neemt het Turkse Pilsa Plactic over
22 nov 2007 om 09:25

Wavin maakte vanochtend bekend Pilsa Plactic over te nemen van de Sabanci Group voor ongeveer 55 miljoen euro. Wavin betaalt de overname uit eigen kredietfaciliteiten, maar zou nog in gesprek zijn met aandeelhouders voor een minderheidsbelang. Wanneer de transactie wordt afgerond is nog niet bekend, dit zou afhangen van een aantal voorwaarden, zoals wettelijke goedkeuring. Wanneer er aan de voorwaarden wordt voldaan verwachten de partijen dat de transactie eind 2007, danwel begin 2008 zal kunnen worden afgerond.

Pilsa Plactic

Pilsa Plastic is een Turkse producent van kunststof buizen en fittingen. Het Turkse bedrijf zal in 2007 naar verwachting een omzet realiseren van circa 85 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Adana en heeft 390 medewerkers.

 

Reactie Wavin

''Pilsa is een belangrijke acquisitie voor Wavin’’, zo zegt CEO Philip Houben. ''Met de overname kan Wavin profiteren van de positieve ontwikkelingen in Turkije en omliggende landen. Het bedrijf heeft een sterke export positie in verschillende landen in Centraal- en Oost Europa’’.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.