Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kendrion doet overname in Duitsland

Kendrion doet overname in Duitsland
14 nov 2007 om 09:12

Kendrion voegt middels de overname direct 2 tot 3 miljoen euro aan toe aan de nettowinst, zo meldt het persbericht. Het is niet bekend voor welk bedrag Kendrion de overname heeft gerealiseerd. Linnig heeft een omzet van 40 miljoen euro en 200 medewerkers. De hoofdvestiging is in Markdorf (Duitsland). Daarnaast heeft het bedrijf kleinere vestigingen in  Mexico (51%), de Verenigde Staten, Brazilië en China. 

De activiteiten van Linnig zullen worden toegevoegd aan de divisie Kendrion Electromagnetic. Deze zijn volgens Kendrion zeer complementair. Kendrion krijgt middels Linnig toegang tot de markten van de VS en Mexico.

De transactie zal in contanten worden voldaan. Kendrion heeft hierop haar kredietfaciliteit aangepast. De nieuwe kredietfaciliteit is verhoogd tot 140 miljoen euro en heeft een looptijd van drie jaar. Daarnaast is een junior debt faciliteit van 20 miljoen euro overeengekomen met een looptijd van twee jaar.

De definitieve aankoop van de aandelen van Linnig Antriebstechnik is uitsluitend nog afhankelijk van de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteiten. Deze goedkeuring wordt binnen enkele weken verwacht.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.