Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fors lagere opening Amsterdamse beurs

Fors lagere opening Amsterdamse beurs
8 nov 2007 om 09:00

De Amsterdamse beurs zal vanochtend fors in het rood van start gaan. Voornaamste reden voor de lagere opening is het lagere slot op Wall Street gisteren. Verwacht wordt dat de beurs 1,2 procent lager zal openen. De rentebesluiten van de Europese Centrale Bank en de Bank of England zijn voor vandaag een belangrijk punt op de agenda.

In het nieuws

Fortis kwam vanochtend met derdekwartaalcijfers, de bank behaalde een nettowinst van 797 euro. Een redelijk resultaat gezien de turbulente marktomstandigheden. Aegon maakte voorbeurs ook derdekwartaalcijfers bekend. Het verzekeringsconcern boekte in het derde kwartaal van 2007 een operationele winst van 509 miljoen euro, tegenover 497 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de redelijke kwartaalcijfers zullen de twee fondsen de klappen op de dreigende markt vandaag moeten opvangen.

Grontmij kwam vandaag eveneens met kwartaalcijfers. Het ingenieursbureau zag de nettowinst in de eerste 9 maanden van 2007 oplopen naar 22 miljoen euro, tegenover 12,6 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Marel liet tijdens de presentatie van haar derdekwartaalcijfers weten dat de gesprekken rondom de overname van de divisie Food Systems van Stork binnen enkele weken zijn afgerond.

Amerika en Azie

In Amerika verloor de Dow Jones-index maar liefst 2,64 procent en kwam daarmee uit op 13.300,02 punten. De S&P 500-index deed het zelfs nog slechter en pakte een verlies van 2.94 procent. Techbeurs Nasdaq (-2,70%) liep in de pas.

Ook in Azië heerste er een negatieve stemming op de beurs. De Japanse Nikkei verloor 2,02 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest zelfs 3,11 procent terug.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.