Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Staking Unilever nog niet voorbij

Staking Unilever nog niet voorbij
7 nov 2007 om 11:34

Unilever probeert volgens de FNV in de media de indruk te wekken dat het niets heeft hoeven toegeven, maar is dit allerminst het geval. “Unilever is in grote leveringsproblemen gekomen door de staking en daarom is uiteindelijk een heel goed resultaat bereikt,” aldus Lucas Vermaat, vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten.

De vakbondsleider constateert verder dat Unilever doet alsof de sluiting van de drie Nederlandse fabrieken al vaststaat, “maar de vakbonden hebben juist met Unilever afgesproken dat dit niet perse het geval hoeft te zijn. Afgesproken is dat de ondernemingsraden in samenwerking met de vakbonden alternatieve plannen kunnen gaan ontwikkelen om de fabrieken open te houden.”

“Het lijkt erop dat Unilever het akkoord als een overwinning wil presenteren, maar het concern heeft zichzelf eerder in de voet geschoten. Het persbericht dat Unilever gisteren stuurde heeft de werknemers zo boos gemaakt dat de staking onverminderd doorgaat. Hoe sneller Unilever het akkoord ondertekent, hoe eerder het werk kan worden hervat”, aldus Vermaat

In het persbericht meldt Unilever dat er een fonds komt waaruit individuele ‘bonussen’ worden betaald voor werknemers die meewerken aan een beheerste sluiting. Een voorwaarde voor dit fonds zou zijn dat het adviestraject met de ondernemingsraad uiterlijk midden december 2007 is afgerond. Zo niet, dan vervalt de bonus. Volgens Vermaat klopt hier niets van en zijn dergelijke voorwaarden ook niet gesteld. “Voorlopig moet er nog van alles worden onderzocht en dit kan tot andere uitkomsten leiden. Het is onzinnig om de schadevergoeding te koppelen aan het meewerken aan een snelle sluiting.”

Lees de geschiedenis van het conflict -hier-.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.