Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nutreco versterkt activiteiten in Spanje

Nutreco versterkt activiteiten in Spanje
5 nov 2007 om 15:48

Nutreco maakte vandaag bekend dat het concern een principeovereenkomst getekend heeft voor het verwerven van de diervoedings- en vleesactiviteiten van Copaga in Catalonië, Spanje. De activiteiten die worden overgenomen omvatten een voerfabriek, pluimveeverwerkingsfaciliteit en een varkensintegratiebedrijf.

De diervoedingfabriek heeft een capaciteit van circa 300.000 ton en zal de marktpositie van Nutreco in deze regio versterken. De pluimveeverwerkingsfabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van in totaal circa 25 miljoen kuikens en wordt al sinds juli 2000 onder een leasecontract door Nutreco gerund. Bij de varkensintegratie-activiteiten van Copaga worden per jaar ongeveer 200.000 varkens uit 11.000 zeugen geboren. Nutreco heeft een kost-plus contract met haar klanten om de marktprijssensitiviteit te reduceren.

De overname van Copaga stelt Nutreco in staat om in Spanje de voer- en vleescapaciteit verder uit te breiden en de productiekosten te verlagen. De nieuwe activiteiten zullen circa 50 miljoen euro extra omzet genereren en de WPA verhogen.  De transactie wordt nog onderworpen aan een due diligence-onderzoek en is afhankelijk van de goedkeuring van de leden van de Copaga-coöperatie en Spaanse regelgevende instanties. Verwacht wordt dat de overname in het eerste kwartaal van 2008 zal worden afgerond.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.