Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke opening Amsterdamse beurs verwacht

Vlakke opening Amsterdamse beurs verwacht
31 okt 2007 om 09:00

Het Damrak zal vanochtend vlak openen, beleggers zijn in afwachting van de Amerikaanse bank die na sluiten van de Amsterdamse beurs een rentebesluit neemt. De FED zal naar verwachting de rente met een kwartprocent verlagen. Vandaag zullen beleggers ook rekeningen moeten houden met Shell, de oliemaatschappij zal vandaag dividend uitkeren wat de hoofdindex enigszins naar beneden zal trekken.


In het nieuws

Vandaag kwam Wessanen voorbeurs met solide derdekwartaalcijfers. Samas maakte vandaag slechte cijfers bekend, het concern geeft aan dat de terugkeer naar winstgevendheid nu de hoogste prioriteit heeft. Daarvoor moet Samas back to basics: het terugbrengen van stabiliteit en het reduceren van de complexiteiten in de organisatie. Binckbank kondigt aan Alex over te nemen, aandeelhouders dienen alleen nog toestemming te verlenen in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Vandaag werd ook bekend dat Garmin een bod van 24,50 euro op Tele Atlas heeft uitgebracht, hiermee overtreft Garmin het bod van TomTom met 15 procent.

Amerika en Azië

Op Wall Street kwam de Dow Jones afgelopen vrijdag uit op 13.792,47 punten, een verlies van 0,56 procent. Techbeurs Nasdaq deed het minder slecht en verloor een minieme 0,03 procent. De S&P 500 verloor 0,70 procent.

 

De Nikkei index sloot in het groen met 0,52 procent. De Hang Seng verloor 0,80 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.