Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse windmolenfabrikant plant IPO

Nederlandse windmolenfabrikant plant IPO
31 okt 2007 om 10:34

Producent van windmolens en windparken EWT maakt in maart 2008 een beursgang aan de London Stock Exchange (LSE). Dit maakte grootaandeelhouder en commissaris Henk Keilman in een gesprek met het FD bekend. Euronext Amsterdam is afgevallen omdat Londen volgens EWT het financiële centrum van Europa.

 

Engelse emissieklimaat

Vorig jaar gingen in Amsterdam vijf bedrijven naar de beurs, waar er in Londen vijfhonderd gingen. Volgens Keilman is het niveau van de financiele sector in Londen aanzienlijk hoger dan in Amsterdam. Met name op het gebied van duurzame energie is er meer kennis aanwezig.

 

Waarde van de onderneming

EWT is volgens Keilman tussen de 400 en 600 miljoen euro waard. Bij de beursgang wil het bedrijf tussen de 150 en 250 miljoen euro ophalen. Het nieuwe kapitaal moet de financiering van het bedrijfsplan mogelijk maken. Op dit moment heeft EWT een windpark in Zeeland gebouwd en bereidt het de ontwikkeling van grote windmolenparken voor in China, Turkije en Californië voor. De waarde van de orderportefeuille bedraagt 1 miljard euro. In 2007 gaat EWT volgens Keilman een winst voor rente, belastingen en afschrijving (ebitda) realiseren van circa 5 tot 6 miljoen euro.

 

Henk Keilman 

De Nederlandse investeerder Henk Keilman heeft zijn sporen in de internationale zakenwereld inmiddels ruimschoots verdiend. Hij verkocht in het verleden telecombedrijf MTC en parfumconcern Gloria Vanderbilt. Ook bracht hij in 2006 2WayTraffic naar de Londense beurs.

 

Vooruitzichten

Keilman in Elsevier: 'Zo langzamerhand kan windenergie op eigen benen staan. Zeker onze eigen molens. De zogeheten direct drive-technologie die Lagerweij heeft ontwikkeld, is uniek. De beweging van de turbinebladen wordt rechtstreeks naar de generator overgebracht. Dus heb je geen versnellingsbak nodig. Het is zoiets als het pientere pookje van DAF.'

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.