Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TNT realiseert omzetstijging

TNT realiseert omzetstijging
29 okt 2007 om 09:07

TNT boekte over het derdekwartaal van 2007 een sterke omzetstijging. Positieve ontwikkelingen zijn op te merken bij zowel Express als Post.

Express

– Groei van volume en omzet ten opzichte van het derde kwartaal 2006
– Operationele marge exclusief recente acquisities bleef sterk
– Winst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (EBITDA) € 190 miljoen, een stijging van 11,1 procent. De toename ligt wel lager dan door analisten verwacht.

 

Post

– Voortzetting goede omzetgroei dankzij expansie EMN
– Eerste successen productdifferentiatie Post Nederland zichtbaar in volumes
– Operationele marge stabiel

 

Als groep boekte TNT een nettowinst van 167 miljoen euro. De vooruitzichten die begin dit jaar werden gecommuniceerd zijn volgens de leiding van het bedrijf inmiddels bevestigd. TNT verwacht zijn doelstellingen in 2007 daarom te kunnen realiseren.

 

Toelichting

Peter Bakker, voorzitter Raad van Bestuur:
“We zijn tevreden over de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat zeker in vergelijking met het hele sterke derde kwartaal van vorig jaar. Zowel Post als Express vertonen een goede autonome groei en we hebben onze investeringen in nieuwe activiteiten voor zowel Express als Post voortgezet.

 

Bij Express vertoont de operationele marge, exclusief de voorziene opstartkosten van onze recente acquisities, een stijging ten opzichte van vorig jaar. Bij Post blijft de omzet van EMN zich sterk ontwikkelen, met name in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland, terwijl bij Post Nederland onze strategie van productdifferentiatie een positief effect op de volumes liet zien.

 

In Nederland worden de onderhandelingen met de vakorganisaties over de nieuwe masterplaninitiatieven voortgezet. Als eerste stap daarin hebben we nu een akkoord bereikt met de bonden over de Mobiliteitscao die deel zal uitmaken van de gehele collectieve arbeidsovereenkomst.

 

Tenslotte ben ik tevreden over de eerste plaats van TNT in de Dow Jones Sustainability Index 2007 en dat we de hoogste score van de gehele index hebben behaald.”

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.