Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grootste internetbeursgang sinds Google

Grootste internetbeursgang sinds Google
29 okt 2007 om 15:43

Het technologiebedrijf Alibaba.com, dat bedrijven in staat stelt online te handelen, gaat volgens bronnen 1,04 miljard euro ophalen. Dat meldt het tijdschrift Effect. Alibaba.com, dat een notering heeft aangevraagd in Hong Kong, verkoopt 858,9 miljoen aandelen, een belang van 17 procent. Op 6 november zal de notering voor het eerst op de borden komen.

De IPO waardeert Alibaba.com op circa 6,3 miljard euror, of 54 keer de verwachte winst over 2008. Desondanks werd de inschrijving werd meer dan 250 maal overtekend. De intekening werd voortijdig gesloten, nadat er voor meer dan 70 miljard euror was ingeschreven.

Het Chinese Alibaba.com is een internethandelsplatform dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf dat zaken wil doen in of met China. Het e-commerce bedrijf bestaat sinds 1999. Met bijna 25 miljoen geregistreerde- en ruim 250.000 betalende leden uit circa 200 landen is het een van de grootste en snelst groeiende internetbedrijven van China. De nettowinst voor 2007 ligt naar verwachting op 60 miljoen euro, een stijging van 300 procent ten opzichte van 2006.

De Amerikaanse internetreus Yahoo heeft een belang van 40 procent in Alibaba.com. Waar Yahoo het in de Verenigde Staten nauwelijks kan bolwerken tegen concurrent Google, doet het met Alibaba.com goede zaken en profiteert het van de sterke groei van de markt in China.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.