Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent in het groen

Amsterdamse beurs opent in het groen
29 okt 2007 om 09:01

De Amsterdamse beurs zal vanochtend hoger openen, in navolging van het positieve slot van Wall Street afgelopen vrijdag. Ook in Azië gingen de beurzen positief het weekend in. Vanochtend liep de prijs van olie op naar 92,90 dollar per vat, Shell zal hier naar verwachting van kunnen profiteren. Verder is er afgezien van de derdekwartaalcijfers weinig bedrijfsnieuws voorhanden.

In het nieuws

Vandaag maakte USG People voorbeurs zijn derde kwartaalcijfers bekend, het uitzendconcern behaalde hierin een record kwartaalomzet, het bedrijfsresultaat is in het derdekwartaal met ruim 20 procent gestegen. Ook TNT kwam vanochtend met derde kwartaalcijfers, het post-expressbedrijf boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 167 miljoen euro. ASMI zal vandaag eveneens met derde kwartaalcijfers komen.

Amerika en Azië

Op Wall Street kwam de Dow Jones afgelopen vrijdag uit op 13.806,70 punten, een mooie sluiting van 0,99 procent in de plus. Techbeurs Nasdaq deed het met een winst van 1,94 procent zelfs nog beter. De S&P 500 noteerde 1,38 procent in de plus. De Nikkei index sloot eveneens in het groen met 1,36 procent. De Hang Seng realiseerde een verbazende winst van maar liefst 3,53 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.