Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vopak ziet EBIT stijgen

Vopak ziet EBIT stijgen
26 okt 2007 om 11:22

Vopak maakte vandaag zijn derde kwartaalcijfers bekend, het concern behaalde een operationeel resultaat van 68,6 miljoen euro, een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. ''Deze stijging is in lijn met de eerdere kwartalen en het resultaat van de strategische focus op groei. Door tijdig in te spelen op de toenemende behoefte van klanten aan op- en overslagdiensten kan Vopak organische groei bewerkstelligen en is het bedrijf in staat de capaciteit uit breiden op diverse strategische locaties in verschillende regio’s. Alle divisies dragen bij aan de toename van het resultaat. Als bijzondere post is in het derde kwartaal van 2007 de boekwinst van 5,1 miljoen euro in verband met de verkoop van de Standic Terminal in Dordrecht opgenomen'', aldus Vopak.

Vooruitzichten

Gedurende 2007 en 2008 zal Vopak ongeveer 2,3 miljoen m3 aan opslagcapaciteit toevoegen. Voor 2007 voorziet Vopak een totale investeringsuitgave van 420 a 460 miljoen euro, inclusief uitgaven voor onderhoud, veiligheid en milieu. Vopak verwacht in 2007 een stijging van het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten van tenminste 20 procent ten opzichte van 2006.

Voorzitter RvC

John Paul Broeders, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘De enorme inzet van onze mensen en onze groeistrategie hebben ook dit kwartaal weer geresulteerd in een goed bedrijfsresultaat. Wij zien nog steeds een wereldwijde toename van de behoefte aan onze opslagdiensten. Vopak komt hieraan tegemoet door wereldwijd de capaciteit uit te breiden, ook dit kwartaal zijn er weer uitbreidingsprojecten toegevoegd met een totale capaciteit van 476.700 m3. Onze organisatie komt daarmee in een nieuwe fase. Om deze groei in goede banen te leiden besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze mensen en onze organisatie, bijvoorbeeld op het vlak van project management. Dit past in de cultuur van Vopak om onderling kennis uit te wisselen en onze processen en werkwijze steeds verder te verbeteren.’

 

Koers

Op dit moment daalt de koers met ruim 4 procent. Beleggers deelden schijnbaar de verwachtingen van de analisten en zijn teleurgesteld in de vandaag gepresenteerde resultaten.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.