Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

OPG realiseert versnelling omzetgroei

OPG realiseert versnelling omzetgroei
26 okt 2007 om 09:02

Over het derde kwartaal steeg de omzet van OPG met 9% ten opzichte van 2006, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. Qua omzet betekende dit een groeiversnelling ten opzichte van het eerste halfjaar. Deze versnelling kwam tot stand bij OPG Direct & Institutioneel waar de omzet met 34% toenam. Het bedrijfsresultaat daalde in het derde kwartaal met 2% naar € 31,2 miljoen.

 

Het hogere bedrijfsresultaat bij OPG Direct & Institutioneel werd tenietgedaan door een lager bedrijfsresultaat bij Apotheken Nederland en Apotheken Internationaal. Verder was sprake van eenmalig hogere bedrijfskosten op holdingniveau. Het nettoresultaat nam in het derde kwartaal toe met 5%. Geschoond voor posten met een niet-operationeel karakter daalde het nettoresultaat met 2%, onder invloed van het lagere bedrijfsresultaat en hogere financieringslasten, deels gecompenseerd door een lagere belastingdruk.

 

Over heel 2007

Over de eerste drie kwartalen van 2007 nam de omzet ten opzichte van 2006 toe met 7%. Geschoond voor posten met een niet-operationeel karakter stegen het bedrijfsresultaat en het nettoresultaat met 1% respectievelijk 12%.

 

Vooruitzichten

Op basis van de ontwikkelingen in het derde kwartaal herbevestigt OPG de eerder uitgesproken vooruitzichten over heel 2007 van een omzettoename van circa 6% en een bedrijfsresultaat van circa € 130 miljoen, exclusief posten met een niet-operationeel karakter in het tweede halfjaar.

 

Mediq Apotheek

De uitrol van de retailformule Mediq Apotheek in Nederland is vol op stoom. Aan het eind van het derde kwartaal waren er 57 Mediq Apotheken geopend (per heden 73). OPG is vol vertrouwen dat de geplande 100 vestigingen aan het eind van dit jaar gerealiseerd zijn. De concurrentiedruk op de Poolse farmamarkt blijft hoog. Het afgelopen kwartaal werd benut voor initiatieven ter verbetering van de commerciële slagkracht, zowel qua marketinginspanningen als in organisatorisch opzicht. De eerste Mediq Apotheek is onlangs geopend. In het afgelopen kwartaal heeft OPG met de acquisities van DiabetConcept en JP Medical zijn marktposities in het segment OPG Direct & Institutioneel verder versterkt.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.