Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NMa stopt onderzoek advertentiemarkt

NMa stopt onderzoek advertentiemarkt
26 okt 2007 om 12:54

De Nederlandse Mededingingsautoriteiten (NMa) maakte vandaag bekend het onderzoek naar de verdenking van mogelijke afspraken tussen de Telegraaf Media Groep (TMG), PCM uitgevers en Nationale Regiopers Dagbladen (NRp) niet voort te zetten. NRp is zelf geen uitgever van dagbladen maar bemiddelt voor o.a. titels van Wegener en BN/DeStem. De NMa startte in september 2006 een onderzoek omdat de partijen afspraken zouden hebben gemaakt over het geven van kortingen en prijzen op de advertentiemarkt.

 

Compliance

De partijen hebben nu elk afzonderlijk een compliance-programma opgezet. Een compliance-programma is, kort gezegd, een pakket van maatregelen en procedures om naleving van de Mededingingswet te verankeren in de bedrijfsvoering. De uitgevers stellen onder meer elk afzonderlijk een zogenaamde compliance officer aan, die onafhankelijk opereert van de verkoopafdelingen en een proactieve rol zal vervullen bij het voorkomen, onderzoeken en beëindigen van mogelijke concurrentiebeperkingen.

 

Marktaandeel

PCM, TMG en NRp zijn de drie grootste spelers op het gebied van de verkoop van advertentieruimte in dagbladen aan landelijke adverteerders in Nederland. Op de Nederlandse dagbladenmarkt vertegenwoordigen zij een gezamenlijk marktaandeel van meer dan 70 procent. ''Het tot nu toe verrichte onderzoek heeft onvoldoende aanwijzingen opgeleverd dat voortzetting van het onderzoek rechtvaardigt'', aldus de NMa.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.