Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent in het groen

Damrak opent in het groen
26 okt 2007 om 09:06

Op Beursplein 5 zullen de borden vandaag in het groen openen, de verliezen op de Amerikaanse beurzen vielen uiteindelijk mee in aanloop naar de derde kwartaalcijfers die Microsoft bekend maakte. Microsoft maakte bekend de grootste omzetgroei in acht jaar te hebben doorgemaakt. Ook de Aziatische beurzen zullen de Amsterdamse beurs een duw geven, nadat deze zeer positief sloten.  De olieprijs steeg gisteren eveneens naar recordhoogte en kwam boven de 91 dollar per vat.


In het nieuws

Vandaag wederom een dag met veel derde kwartaalcijfers. Ahold presenteerde voorbeurs een update van zijn derde kwartaalcijfers en meldde een beter dan verwachtte omzet. Ook Beter Bed kwam net als Spyker Cars met derde kwartaalcijfers. Bij Beter Bed was in tegenstelling tot de sportwagenfabrikant wel goed nieuws te melden. Eveneens maakte Gamma zijn derde kwartaalcijfers bekend, al met al kon gezegd worden dat er lichte vooruitgang is geboekt. In de namiddag zal in de Verenigde Staten het consumentenvertrouwen over oktober bekend gemaakt worden.

 

Amerika en Azië

In Amerika waren de verliezen uiteindelijk beperkt. De Dow Jones-index verloor een minieme 0,02 procent en kwam daarmee op 13.671,92 punten uit. Ook de S&P 500-index verloor bijna niks en sloot 0,10 procent in de min, techbeurs Nasdaq deed het iets slechter en verloor 0,86 procent.

In Azië sloten de beurzen met mooie cijfers in het groen. De Japanse Nikkei pakte een winst van 1,28 procent. De Hang Seng van Hong Kong pakte zelfs een winst van 1,87 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.