Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX sluit in de plus dankzij Shell

AEX sluit in de plus dankzij Shell
26 okt 2007 om 17:26

Op het Damrak is de AEX vandaag in de plus geeindigd. De index, die ’s ochtends nog ruim een half procent in het rood stond, komt uit op 547,83 punten, een winst van 0,35 procent. De AMX verliest 0,45 procent.

In het nieuws

De markt werd voorbeurs overspoeld met kwartaalcijfers. Ahold ging hard onderuit (-5,45%) na een zwakke cijferbeurt. Beleggers dumpten het aandeel omdat de voorlopige cijfers, mede dankzij de zwakke dollar, er zeer slecht uitzien. Beter Bed, Gamma Holding, OPG, Vopak en Unibail-Rodamco publiceerden tevens kwartaalresultaten.

Enkele grootaandeelhouders hebben hun belang in Hagemeyer uitgebreid. DSM heeft een nieuwe fabriek in Duitsland geopend. Essent-topman Boersma zwengelde de discussie of het energiebedrijf al dan niet een beursgang moet maken weer aan. De NMa tot slot, is gestopt met haar onderzoek naar kartelvorming in de advertentiemarkt.

Stijgers en dalers

Shell profiteerde van gestegen olieprijzen, de oliereus boekte een koerswinst van 2,43 procent en trok daarmee de AEX in het groen. Naast het tegenvallende Ahold, waren ook ASML (-3,40%) en Vedior (-2,42%) vandaag de klos. TomTom (+2,32%) en Philips (+1,56%) behoorden tevens tot de kleine lijst van stijgers. In de Midkap moest Vopak (-4,34%) flink terrein prijsgeven na zwakke kwartaalcijfers.

Europa en Amerika

In de rest van Europa lieten de beurzen een wisselend beeld zien. De CAC40 gaat met een winst van 0,59 procent het weekend in, waar de DAX het met een bescheiden plus van 0,14 procent moet doen.

Op Wall Street spurtte de Dow Jones in de opening ogenblikkelijk vooruit. Na twee uur handel noteerde de graadmeter 13.741,80 punten, een winst van 0,51 procent. De Nasdaq (+1,46%) en de S&P 500 (+0,79%) lieten zich ook niet onbetuigd.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.