Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winstverdubbeling bij DNC gerealiseerd

Winstverdubbeling bij DNC gerealiseerd
25 okt 2007 om 11:09

De Nederlanden Compagnie maakte vandaag de derde kwartaalcijfers bekend. De cijfers zijn in lijn met de verwachtingen, wat betekent dat de winst bijna verdubbelde.
 

Belangrijkste ontwikkelingen in 3e kwartaal

– De omzet groeide met 58% naar 16,6 miljoen euro (2006: 10,5 miljoen euro);
– De brutomarge steeg met 63% naar 4,6 miljoen euro (2006: 2,8 miljoen euro);
– Het bedrijfsresultaat steeg met 97% naar 1,6 miljoen euro (2006: 0,8 miljoen euro);
– Het resultaat na Vpb verbeterde met 119% naar 1,1 miljoen euro (2006: 0,5 miljoen euro);
– Uitbreiding activiteiten met digitale informatie voorziening (DIV) door de afronding van de acquisitie TTP groep B.V. te Leusden. 

Het derde kwartaal laat zich traditioneel kenmerken door een geringer aantal declareerbare dagen als gevolg van de (zomer)vakantieperiode. De geconsolideerde omzet- en winstontwikkeling van DNC op jaarbasis ligt in de lijn van de reeds eerder gecommuniceerde prognoses.

 

Toelichting CEO 

Koos de Vink: “Ondanks het feit dat de instroom van geschikte professionals steeds moeilijker realiseerbaar lijkt, liggen de resultaten van het derde kwartaal in lijn met de gecommuniceerde doelstellingen en handhaaft DNC de prognose van de netto winst over het boekjaar 2007 op € 4,1 miljoen. Mede door de overname van TTP komen de door hen ontwikkelde programma’s op het gebied van recruit, train and deliver, tevens ter beschikking van de overige DNC bedrijven. Hierdoor zal in de toekomst interne doorstroming van professionals gaan ontstaan, met als gevolg een verbetering van de autonome groei.”

 

Groeistrategie

Door DNC wordt een omzetniveau nagestreefd van 200 miljoen euro op jaarbasis. Dit wordt als minimaal vereiste omvang beschouwd, teneinde als detacheerder door opleidingen en kwalitatieve loopbaanperspectieven attractief te zijn voor professionals. Ook opdrachtgevers stellen in toenemende mate eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van personele dienstverlening, waartoe schaalgrootte een noodzaak is. DNC constateert in toenemende mate interesse van kleinere gespecialiseerde dienstverleners en middelgrootte detacheerders om aansluiting te vinden bij DNC. Het bestuur heeft geconcludeerd dat een aantal overnames wenselijk is en oriënteert zich naar realisatiemogelijkheden binnen een verantwoorde financieringsstructuur. Hierbij wordt de mogelijkheid tot uitgifte van nieuwe aandelen nadrukkelijk meegenomen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.