Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Toelichting CFO derde kwartaalcijfers DSM

Toelichting CFO derde kwartaalcijfers DSM
25 okt 2007 om 11:10

Rolf-Dieter Schwalb, Chief Financial Officer van DSM gaf vandaag om half 10 in een conferentie een toelichting op de eerder gepresenteerde derde kwartaalcijfers. De onderneming gaf aan dat Nutrition, onderdeel van DSM, de neerwaartse trend van de vitamineprijzen heeft weten om te buigen. Naar de vraag of de prijs van vitamineprijzen in 2008 verder zal stijgen geeft Schwalb aan dat dit te vroeg is om nu al te zeggen. Schwalb verwacht echter wel dat de prijzen van penicilline in 2008 hoger zullen zijn dan in het verleden. ''We kunnen hogere prijzen hanteren door de betere kwaliteit en betrouwbaarheid’’, aldus Schwalb.

 

Valutarisico

DSM gaf aan last te hebben van de valutakoerseffecten en dan met name van het negatieve koersverloop van de dollar ten opzichte van de euro. Schwalb geeft aan dat er nu ongeveer een derde van het valutarisico wordt afgedekt middels hedging. Voor het volgend jaar zal de onderneming op deze wijze de helft van het valutarisico afdekken.

 

Strategie 

DSM trekt ook enkele belangrijke conclusies inzake de strategie die DSM zal gaan volgen. DSM transformeert in versneld tempo naar een onderneming die zich richt op Life Sciences (Nutrition en Pharma) en Materials Sciences (Performance Materials). Deze transformatie verschaft DSM een sterke uitgangspositie om tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving van morgen op gebieden als voeding en gezondheid en ten aanzien van geavanceerde materialen voor een betere kwaliteit van leven en een beter milieu. Als gevolg hiervan start DSM een programma voor de verkoop van activiteiten die niet tot de kern behoren zoals: Industrial Chemicals. Schwalb geeft aan er nog geen partij is gevonden voor de verkoop, ‘’we zijn nog aan het kijken wat een juiste partij zou kunnen zijn’’.

 

In de plannen van DSM staat tot slot dat er 2 miljard euro voor acquisities is gereserveerd. Schwalb geeft aan dat dit bedrag voornamelijk is bestemd voor het tot uitvoer brengen van de nieuwe strategie van het concern. De grootste investeringspost is het aandeleninkoopprogramma, dat eerder al was aangekondigd. Daarnaast zegt van Schwalb in de toekomst kleine acquisities te zullen doen. Op de vraag in welke regio's DSM kleine overnames ambieert, zegt Schwalb: ‘’we bestuderen alles en iedereen om ons heen, maar je kiest niet voor een regio, je kiest voor de beste bedrijven’’.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.