Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell boekt lagere winst

Shell boekt lagere winst
25 okt 2007 om 09:07

Koninklijke Shell heeft over het derde kwartaal van 2007 een winst op basis van geschatte actuele kosten, de zogeheten CCS-winst, gerealiseerd van bijna 6,4 miljard dollar. Analisten hadden gerekend op een lagere winst. Over dezelfde periode een jaar geleden bedroeg de winst nog bijna 7 miljard dollar.

 

Resultaten over het derde kwartaal van 2007

• Het resultaat van Royal Dutch Shell over het derde kwartaal van 2007 op basis van geschatte actuele kosten was $ 6,4 miljard, tegen $ 6,9 miljard een jaar geleden. Het resultaat per aandeel op basis van geschatte actuele kosten was met 6% gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.
• Met ingang van 2007 stelt de Groep haar dividend in Amerikaanse dollars vast in plaats van in euro’s. Over het derde kwartaal van 2007 is een dividend bekendgemaakt van $ 0,36 per aandeel, een stijging met 14% vergeleken met het dividend op basis van Amerikaanse dollars over dezelfde periode in 2006.
• Gedurende het kwartaal is voor $ 1,5 miljard ofwel 0,6% van het totale aantal uitstaande aandelen Royal Dutch Shell ter intrekking ingekocht.

 

Toelichting CEO

Jeroen van der Veer, Chief Executive van Royal Dutch Shell: “Gezien de lagere marges in de raffinage-industrie van het afgelopen kwartaal ben ik tevreden over deze resultaten, die met name voortkwamen uit onze operationele performance. We vernieuwen onze portfolio door continue investeringen in nieuwe grote langetermijnprojecten en door afstotingen. We hebben gedurende het kwartaalgoede vooruitgang geboekt, met verdere verkopen van activa en de start van nieuwe raffinage- en LNG-projecten. De implementatie van onze strategie ligt op koers.”

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.