Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

HITT treft voorzieningen

HITT treft voorzieningen
25 okt 2007 om 09:36

HITT neemt maatregelen om winstgevendheid te verbeteren De winstontwikkeling bij HITT is lager dan verwacht door verschillende oorzaken.
Bij HITT Traffic in Apeldoorn is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten. De afronding ervan had nog een negatief effect op de productiviteit van begin dit jaar. Het herstel dat vanaf mei leek op te treden, is minder krachtig dan werd verwacht. De recent aangetreden bestuursvoorzitter heeft een voorziening van 0,6 miljoen euro getroffen om de organisatie effectiever te laten inspelen op deze nieuwe productstrategie. Hiermee moet de winstgevendheid van de omzet, die wél sterk groeit, verbeteren.

Daarnaast kan op het project voor de Golf van Khachchh in India kan nog steeds geen verdere voortgang geboekt worden, vanwege vertraging bij de Indiase bouwer van de torens waarop HITT haar systemen moet plaatsen. Op korte termijn is hier geen verbetering te verwachten. Ook de beide Canadese dochterbedrijven blijven achter in resultaat. Hoewel bij het bedrijf dat gespecialiseerd is in havenmanagementsystemen een duidelijk herstel zichtbaar is, is een directiewisseling in voorbereiding. Maatregelen bij het andere bedrijf worden overwogen. De werkmaatschappij in Zeist, gespecialiseerd in hydrografische en nautische toepassingen en de jointventure “AISLive.com” voor de informatieverkoop van wereldwijde scheepsbewegingen via internet, presteren beide boven verwachting.

 

Bijstelling jaarprognose

E.e.a. heeft geleid tot het bijstellen van de eindejaarsprognose voor de nettowinst uit operatie naar 0,7 miljoen euro, waar eerder nog een verbetering ten opzichte van het resultaat over 2006 werd verwacht. Na de bovengenoemde voorziening zal dus naar verwachting een kleine nettowinst resteren. HITT heeft een goed gevulde orderportefeuille die een solide basis geeft voor de nabije toekomst. Het bestuur van HITT heeft vertrouwen in de verdere ontwikkeling van de onderneming en het herstel van de winstgevendheid.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.