Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heineken en Carlsberg vangen bot

Heineken en Carlsberg vangen bot
25 okt 2007 om 17:55

De Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N) heeft een voorlopig bod van Heineken en Carlsberg afgewezen. De bierbrouwers boden 720 pence per aandeel voor hun branchegenoot. Volgens S&N betekent het bod een significante onderwaardering. De waarde van S&N zou volgens bronnen op 13 miljard euro liggen, circa 8 pond per aandeel.

Heineken en Carlsberg maakten vorige week bekend een consortium te willen vormen om een bod op Scottisch & Newcastle te kunnen doen. Het zou om een volledige overname gaan, geheel in contanten. Carlsberg zou het belang in Frankrijk en Griekenland overnemen, alsmede het snel groeiende BBH. Heineken is van plan zich bezig te gaan houden met de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen.

Vervolgens beschuldigde S&N Carlsberg van contractbreuk. De Denen zouden bestaande afspraken omtrent de Russische joint-venture Baltic Breweries Holdings (BBH), waarvan beide partijen gezamenlijk eigenaar zijn, hebben geschonden. Ondanks deze ontwikkeling, zetten Heineken en Carlsberg hun overnameplannen door.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.