Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursgang Bureau Veritas groot succes

Beursgang Bureau Veritas groot succes
25 okt 2007 om 16:59

Bureau Veritas heeft een succesvolle beursgang achter de rug. De onderneming plaatste 28,5 miljoen aandelen van 38,30 euro per stuk op de beurs van Parijs. De totale opbrengst lag op 1,08 miljard euro. De inschrijving was meer dan tienmaal overtekend. Op basis van de introductieprijs heeft Bureau Veritas nu een marktwaarde van 4,1 miljard euro.

Frank Piedelièvre, CEO van Bureau Veritas: “De notering van Bureau Veritas opEuronext is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de onderneming. Deze kapitalisatie stelt ons in staat om ons groeipotentieel te versterken. Onze aanwezigheid op de beurs is goed voor de naamsbekendheid en is een prachtig hulpmiddel om nieuwe werknemers aan te trekken.”

Bureau Veritas, dat begin dit jaar het Nederlandse Nagtglas Versteeg Inspecties overnam, is een classificatiebureau. Het houdt zich bezig met de regelgeving en voorschriften uit onder meer de bouw- scheepsbouwsector. Het helpt onderneming zodoende met de kwaliteits-, veiligheids- en gezondsheidregelgeving die een overheid oplegt.

De onderneming heeft meer dan 26.000 werknemers wereldwijd. De omzet was lag in 2006 op 1,85 miljard euro, waar de nettowinst 268 miljoen euro bedroeg.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.