Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aryx voegt zich in rij biotechbeursgangen

Aryx voegt zich in rij biotechbeursgangen
25 okt 2007 om 17:19

En weer is een biotechnologiebedrijf van plan om naar de beurs te gaan. De afgelopen week zagen we in België Ablynx een grote IPO plannen, in Nederland Onco kapitaal verwerven en in Amerika  Akela Pharma een notering nastreven. Nu is het Aryx Therapeutics, een Californische onderneming die zich voornamelijk bezighoudt met medicijnen die bijwerkingen neutraliseren, dat een notering aan de Nasdaq nastreeft. Dat meldt de website TheDeal.com. 

Aryx gaat 5 miljoen aandelen, ter waarde van 14-16 dollar per stuk, in de markt zetten. Dit zou, mocht de overwijzingsoptie worden uitgeoefend, de farmaceut 92 miljoen dollar op kunnen leveren. De medicijnontwikkelaar verloor in de eerste zes maanden van dit jaar 12,2 miljoen dollar.

Aryx werkt onder meer samen met het grote Proctor & Gamble (P&G). Dat heeft reeds 25 miljoen dollar als licentie-fee overgemaakt voor een nog af te ronden product dat brandend maagzuur, dat een irritatie in de hals tot gevolg heeft, tegengaat. (P&G) zal een additionele 391 miljoen dollar betalen mocht het medicijn op de markt kunnen komen.

Bron: Emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.