Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs heeft goede dag

Amsterdamse beurs heeft goede dag
25 okt 2007 om 17:28

De Amsterdamse beurs opende vanochtend een paar punten in de plus. Hoewel er na de lunch een verdere stijging werd ingezet, viel de koers later in de middag weer terug naar de openingskoers van vanochtend. Inmiddels staat de AEX op 545,12 punten, een winst van 0,33 procent. De AMX doet het flink beter en pakt er 1,3 procent bij.

 

In het nieuws

Vandaag veel nieuws. Begin van de ochtend kwamen diverse ondernemingen met hun derde kwartaalcijfers. Uitzender Vedior werd de afgelopen drie maanden geconfronteerd met een omzetvertraging in Frankrijk. Olieconcern Shell moest genoegen nemen met een lagere winst, al lag deze hoger dan door analisten voorspeld. DSM wist daarentegen wel positieve cijfers te publiceren. De winst per aandeel steeg maar liefst 11 procent. De meeste aandacht vandaag ging echter uit naar Hagemeyer. Vanmorgen bevestigde een woordvoerder van Hagemeyer het bod van Rexel ter waarde van 4,60 euro per aandeel. Vanmiddag liet het concern weten het bod af te wijzen aangezien het geen recht doet aan de werkelijke waarde van de onderneming. Op dit moment ziet Hagemeyer een zelfstandig voortbestaan als de beste keuze.

 

Stijgers en dalers

Hagemeyer is het AEX fonds dat de zwaarste klappen te verduren krijgt. Het fonds staat op 4,63 euro (-4,15%), wat vrijwel gelijk is aan het bod van Rexel. Ook Wessanen en Univar weten de groene beurzen niet bij te houden en verliezen respectievelijk 2,3 en 1,1 procent.

 

Grootste stijger van vandaag is Boskalis met een winst van 4,6 procent. Vandaag was de eerste handel in opties op de baggeraar mogelijk. Boskalis wordt gevolgd door KPN (3,67%) en BAM (3,39%).

 

Europa en Amerika

In Europa staan de belangrijkste indices ook op groen. De Parijse Cac wint 1,27 procent en de Duitse Dax 1,07.

 

In Amerika staat de Dow Jones-index nu op 13.708,09 procent. Dit is een winst van 0,24 procent. De S&P500 pakt een vergelijkbare winst van 0,28 procent en de techbeurs Nasdaq is wederom de drager van de rode lantaarn in Amerika met een verlies van 0,15 procent.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.