Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TomTom overstijgt verwachtingen

TomTom overstijgt verwachtingen
24 okt 2007 om 10:07

Ook TomTom maakte vandaag zijn derde kwartaalcijfers bekend. De producent van navigatiesystemen verhoogde zijn omzetverwachtingen voor dit jaar naar 1,7-1,8 miljard euro. Eerder gaf het concern aan een omzet van 1,6-1,8 miljard euro te realiseren. Ook verwacht TomTom dat het aantal wereldwijd verkochte apparaten zal stijgen. De omzet steeg met 12 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2007 tot 427 miljoen euro.

Resultaten

Het bedrijfsresultaat steeg met maar liefst 43 procent tot 133 miljoen euro, dit is boven de verwachting van analisten. De nettowinst is uitgekomen op 99 miljoen euro, in het tweede kwartaal van dit jaar was dit nog 68 miljoen euro. Beleggers ontvangen de resultaten dan ook positief, het aandeel noteert momenteel 8,08 procent in de plus.

CEO TomTom

Harold Goddijn, bestuursvoorzitter van TomTom: "TomTom heeft dit kwartaal sterke cijfers afgeleverd met een record aantal verscheepte apparaten, een record aan winsten en een record cashflow in een markt die snel groeit. In het vierde kwartaal zullen we belangrijke nieuwe producten lanceren, die positief door de markt zijn ontvangen. We zijn vastbesloten dat met onze sterke productlijn, met hulp van reclame campagnes en promotionele activiteiten TomTom in staat zal zijn de huidige markt positie in Europa te verdedigen en marktterrein te winnen in de US".

Overname Tele Atlas

TomTom, producent van navigatiesystemen, zit midden in de overname van Tele Atlas. Het concern wil in totaal 1,8 miljard euro betalen, wat neerkomt op 21,25 euro per aandeel, de koers van het aandeel Tele Atlas is op dit moment 23,17. TomTom komt zodoende waarschijnlijk niet uit onder het doen van een verbeterd bod. De biedingstermijn loopt tot 4 december.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.