Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stork moet met de billen bloot

Stork moet met de billen bloot
24 okt 2007 om 08:08

De onzekerheid die Stork nu al bijna twee jaar in zijn greep houdt, laat in toenemende mate zijn sporen na. Stork presenteerde vanochtend ronduit slechte derdekwartaalcijfers. Waar analisten vooraf hadden gerekend op een lichte stijging van de nettowinst, moest het industrieel concern het tegendeel opdienen: van 25 naar 17 miljoen euro, een daling van 25 procent.

De omzet steeg met 14 procent, van 458 naar 520 miljoen euro. Ook de orderontvangst klom: 522 miljoen euro tegenover 464 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De orderportefeuille werd dan ook 9 procent groter op 1,155 miljard euro.

Aerospace Industries

Het resultaat van Aerospace Industries bleef conform verwachting sterk achter, dit door eerder aangegeven vertragingen in belangrijke programma’s. De resultaten waren voornamelijk zeer matig door aanloopproblemen bij projecten van Aircraft Conversions and Completions, aldus Stork.

Status besprekingen Candover, LME en Stork

Stork: “Doel is een alternatieve transactie mogelijk te maken, die rekening houdt met de belangen van alle belanghebbenden. Zoals eerder gemeld kan geen zekerheid worden gegeven dat de discussies in een alternatieve transactie zullen resulteren. Nadere aankondigingen zullen worden gedaan wanneer daar aanleiding toe is.”
Meer informatie over de overnamestrijd rond Stork.

Vooruitzichten

Volgens Stork geeft de huidige orderportefeuille een solide basis. Het operationele resultaat over het vierde kwartaal van 2007 zal mede daardoor naar verwachting boven dat van het derde kwartaal 2007 uitkomen.

Reactie CEO Vollebregt

"De omzet en orderontvangst hebben in het derde kwartaal een duidelijke stijging laten zien. Het resultaat blijft hierbij achter. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de lagere resultaten van Aerospace. Food Systems liet per saldo een verbetering zien ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal 2006, ondanks de negatieve bijdrage van Food & Dairy. Zeer goede resultaten werden gerealiseerd door Technical Services. De totale orderportefeuille is goed gevuld. Mede daardoor zal het operationele resultaat over het vierde kwartaal 2007 naar verwachting boven dat van het derde kwartaal 2007 uitkomen.

De onzekerheid die Stork nu al bijna twee jaar in zijn greep houdt, laat in toenemende mate zijn sporen na. Er wordt al het mogelijke gedaan om de onderneming in rustiger vaarwater te brengen. Dat zal ons in staat stellen om weer verder te bouwen aan de toekomst van de onderneming, in het belang van alle stakeholders."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.